Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Локомотив (София) и ЦСКА 1948 приключиха 2:2 в контрола

Локомотив (Сф)-ЦСКА 1948
Снимка: БГНЕС

Локомотив (София) и ЦСКА 1948 завършиха 2:2 в контролна футболна среща, изиграна на стадион "Локомотив" в квартал "Надежда". Локомотивци водеха с 2:0 до 83-ата минута, а след това в рамките на 120 секунди играчите на Красимир Балъков заличиха пасива.

Първото полувреме беше в доста бавно темпо, а накъсаната игра допълнително увеличи скуката на стадион Локомотив. През втората част двата отбора леко живнаха и това се отрази и на резултатността. Това е последна проверка и за двата отбора преди старта на новия сезон. Голмайсторът на Първа лига от миналия сезон Мартин Камбуров направи неофициален дебют за "червените", след като стартира като титуляр. Ветеранът до момента не беше на разположение на Красимир Балъков заради положителен тест за коронавирус и след това изолация.

Домакините вкараха първия гол в 19-ата минута, когато Наско Милев откри резултата с удар отблизо след асистенция на Светослав Диков с глава. Три минути преди края на първата част армейците можеха да изравнят. Домакините сбъркаха при изнасянето на топката, тя попадна в Серкан Юсеин, но ударът му по диагонала беше отбит в корнер от вратаря Василев.
  В последната минута на първата част Светослав Диков вкара за 2:0. Той се озова неочаквано и за самия себе си сам срещу вратаря, след като защитата не реагира и не сбърка.

В 1-ата минута на второто полувреме Васил Шопов направи много сериозен пропуск за ЦСКА 1948. Денислав Александров му центрира от левия эланг право на главата, но Шопов от 10 метра стреля и слабо, и право в ръцете на вратаря на Локо. След това армейците пропуснаха още веднъж да вкарат, като отново Василев показа съобразителност и изби.

Срещу стихийните атаки на ЦСКА 1948 локомотивци противопоставиха една добра възможност за 3:0, която обаче Диков пропусна. В 57-ата минута той беше намерен с центриране отляво на метри от вратата, но ударът му с глава невероятно не намери очертанията на вратата. Минута след това Павел Петков изскочи на скорост срещу стража Тодоров, но пак не успя да го прониже. В 83-ата минута ЦСКА 1948 върна едно попадение чрез опитния бранител Венцислав Василев. Той се извиси и с глава прати топката в мрежата след центриране от корнер. Минута и половина по-късно резултатът стана 2:2 след нов гол с глава, този път на Ангел Бастунов.

Пет минути преди първото попадение за ЦСКА 1948 техен играч трябваше да бъде отстранен. Симеон Петров получи втори жълт и съответно червен заради грубо нарушение. Но той не напусна терена, тъй като двата отбора се бяха разбрали да завършат мача в пълен състав.

Стартови състави:
Локомотив (Сф): Ивайло Василев, Педро, Марио Петков, Матеус, Мики Орачев, Владимир Семерджиев, Наско Милев, Илиян Стефанов, Павел Петков, Красимир Милошев, Светослав Диков;
ЦСКА 1948: Димитър Тодоров, Димитър Савов, Симеон Петров, Михаил Минков, Александър Георгиев, Ивайло Климентов, Серкан Юсеин, Денислав Александров, Васил Шопов, Александър Бастунов, Мартин Камбуров.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна