Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Недоволство от властта и в други градове в страната

Снимка: Радио Пловдив

Около 20 души се включиха в антиправителствения протест в Пловдив. Протестиращите настояват за оставката на премиера Бойко Борисов и главния прокурор Иван Гешев.

Протестиращите се събраха пред Община Пловдив и издигнаха плакати „Заедно сме сила“ и „Ние сме България“.

„Искаме оставка на правителството. Искаме оставка на главния прокурор Иван Гешев. Искаме предсрочни избори. Искаме  машинно гласуване“, обясниха протестиращите.

За 6 август в града се готви голямо шествие.

За пореден път протест се проведе днес и във Варна.

Блокирано е движението на кръстовището пред сградата на община Варна.

Участниците в обичайното шествие все още се събират.

Към гражданите се обърнаха някои от протестиращите - те се изказаха за смяна на системата. Тази власт не трябва да провежда избори според тях. Оставка на Гешев и на правителството на мафията бе поискано звучно с мегафон и шествието тръгна към Катедралата.

Новият призив е „Варна, събуди се!“

И тази вечер, както снощи, протестът в Благоевград завърши с блокиране на движението по бул. „Ал. Стамболийски“ в района на „Младежкия дом“, чрез последователно „щафетно“ преминаване по пешеходната пътека. Протестиращите не искаха да злоупотребяват с търпението на очакващите да преминат в автобус на градския транспорт граждани, затова преди движението да бъде възстановено, най-малкият съзнаващ случващото се участник в протеста – момиче на прага на тийнейджърската възраст – се извини на чакащите и им благодари за проявеното разбиране.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна