Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Полицията разследва предполагаемо нападение срещу Ренета Инджова

| обновено на 02.08.20 в 18:52
Ренета Инджова
Снимка: БГНЕС

Полицията разследва предполагаемо нападение срещу Ренета Инджова, бивш служебен премиер на България.

На път за столичния пазар "Герена" тя е била блъсната от непознат, който е тичал. Инджова е паднала и си е счупила китката на лявата ръка. Сигналът за инцидента е подаден след 18.00 часа снощи от неин близък. 

Комисар Стойно Цветков, началник на отдел "Разследване" в СДВР, даде още подробности:

"От това, което сме установили, инцидентът е станал около 9.00 часа сутринта. Дадени са противоречиви факти и обстоятелствата са известни, след като е посетила болничното заведение, там е записано, че това е битов инцидент, падане по стълби и едва след като сме сезирани след 18.00 часа, сме започнали работа".

Във връзка с инцидента от МВР съобщават, че се провежда досъдебно производство под ръководството на Софийската районна прокуратура за нанасяне на средна телесна повреда.

Полицията е била сигнализирана, че Ренета Инджова е била блъсната нарочно от неизвестен извършител. Прегледани са наличните видеозаписи от местопроизшествието, но не е установено лице с подаденото описание. Не са установени и очевидци. Работата по случая продължава, информират от МВР.

Инджова ще бъде оперирана в понеделник в "Пирогов". Д-р Владислав Шопов, който я е приел в лечебното заведение, обясни, че Инджова е дошла в травматологията с придружител, обявявайки, че е паднала.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна