Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ретроспекция на приключилия парламентарен сезон

Снимка: БГНЕС

Депутатите официално излязоха във ваканция до 2 септември, когато ще прекрачат прага на новата пленарна зала "Света София" в бившия Партиен дом.

На фона на продължаващите протести, народните представители оставят зад гърба си сложен и напрегнат политически сезон, белязан от кризата с коронавируса и редица скандали.

За заместник-председателя на парламента Емил Христов от ГЕРБ преместването в новата зала е възможност депутатите да видят по друг начин себе си и политиката.

„Иска ми се да вярвам, че всички ще бъдем по-различни – и политиците, и гражданите. Прекалено сериозни са изпитанията пред България, за да продължим така, както виждаме напоследък. Дай Боже да сме по-умни, отколкото днес.“

Красимир Богданов от „Обединени патриоти“ вижда възраждане на общия дух в управляващата коалиция. По думите му след натиска на протеста, подействал като лакмус, от ГЕРБ са започнали много по-сериозно да гледат на общата програма и да залагат на коректността.

Филип Попов от БСП определя изминалия политически сезон като „каскада от скандали“ и сезон, показал „истинското, уродливото лице на вече 11-годишното властване на това управление на Бойко Борисов“.

Според Таско Ерменков от левицата управляващите живеят „в друг, паралелен свят“, а хората по улиците се опитват да ги върнат в реалния. 

Още акценти и мнения чуйте в звуковия файл.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!