Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нова акция в парк „Росенец“

| обновено на 04.08.20 в 15:19
Снимка: Радио Бургас/Митко Иванов

Вече има свободен достъп до плажа в Росенец. Активисти на  „Демократична България“ днес направиха изненадваща проверка дали огради препречват достъп до ивицата, но загражденията се оказаха преместени.

Оградите с надпис „строителен обект“ днес бяха изместени, за да може да се преминава край тях от общинския път през държавен имот, част от който е бетониран, незнайно кога и от кого и до плажа, където заварваме и туристи.

"Не, не съм идвал. От Бургас съм, да. Ще ползваме плажа, естествено, ако се запази. Изглежда красиво, да".

Христо Иванов отправи конкретни искания към кмета на Бургас:

"Ако тази ограда не бъде премахната или сложена по границата на имота с ясна табела, ние ще организираме ново масово плажуване, това е едното ни искане, оградата да бъде сложена по границата на имота“, каза той и заяви:

“Второто ни искане е господин кмета сам да каже каква отговорност смята да понесе за това, че излъга, че този път не води до плажа, при положение, че ние всички стигнахме до тях ?".

От община Бургас отговориха с писмена позиция , че след тяхна проверка на 29 юли са установени нарушения в процедурите и са разпоредили премахване на оградата.

Ако не бъдат предоставени всички документи, свързани със строителните дейности, и въвеждането на сградите в експлоатация, администрацията ще забрани ползването на постройките.

Лидерът на „Да, България!“ подчерта, че ясно се вижда, че в момента строителни дейности не се осъществяват. 

Снимка: Радио Бургас

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна