Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мартин Чой в отбор с двама италианци за „24 часа на Льо Ман“

Двама италианци ще са съотборници на Мартин Чой в легендарното състезание „24 часа на Льо Ман“. Състезанието е първи кръг от световния шампионат по издръжливост и ще се проведе в последната седмица на септември.

„Във Франция ще бъда с двама нови съотборници. Двама италианци. Не съм ги виждал и не съм карал още с тях. Ще се запознаем на самата писта и там трябва да се стиковаме. Надявам все всичко да бъде наред, да имаме късмет и да нямаме никакви проблеми по време на състезанието. Това е най-важното“ , сподели специално за БНР пилотът на ЕКО БМВ Моторрад МС77 Рейсинг тийм.


През уикенда най-добрият ни състезател в пистовата дисциплина спечели третия кръг от сериите MotoRC, който се проведе на Мотопарк в Румъния.

„Досега не бяхме карали на такава жега. През уикенда температурата беше между 35 и 38 градуса на въздуха, а на асфалта достигна до 60 градуса. В неделя имаше много силен вятър. На три от завоите организаторите бяха положили нов асфалт, който от топлото време беше изоран. Не можеше да се кара по състезателната линия.  Беше тежко. Щастливи сме, че с ЕКО БМВ Моторрад МС77 Рейсинг тийм успяхме да направим нужните настройки на мотора, това ще ни даде нужното самочувствие за следващото състезание, което предстои от BMU шампионата. В момента мотоциклетът стои на пистата много добре и аз се чувствам много добре с него“, допълни Чой.


„Все още не се знае кога ще бъде следващият старт. Има два варианта – на 15 и 16 пак в Румъния на същата писта или  на 21-23 август на пистата в Серес. На 24 пък, живи и здрави трябва да сме във Франция за състезанието на пистата „Льо Ман“.  От това къде ще е следващото състезание зависи и каква ще ни е логистиката. Ако е в Гърция ще действаме при форсмажорни обстоятелства, защото ще трябва да пътуваме със самолет. Ще е малко по-сложно, но благодарение на подкрепата на партньорите ми мисля, че всичко ще е наред.“



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени