Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Премиерът разпореди: Ще има фенове на родните стадиони

Министър-председателят Бойко Борисов разпореди да се отворят стадионите за публика при спазване на необходимите противоепидемични мерки срещу Covid-19. Това стана  ясно след  консултация проведена между министърът на младежта и спорта Красен Кралев и на здравеопазването Костадин Ангелов.

Според решението на спортните съоръженията ще бъде запълнен до 50% от капацитета. Максималният допустим брои на зрители в сектор е 1000 души, които трябва да бъдат настанени през седалка. По този начин ще бъде позволено присъствието на привърженици на трибуните още за старта на футболното първенство в Първа лига.

Ето комюникето, което от Министерството на спорта разпространиха до медиите:

"По разпореждане на премиера Боико Борисов министърът на младежта и спорта Красен Кралев и министърът на здравеопазването доц. Костадин Ангелов проведоха консултация, на която беше взето решение да се разреши достъпът на публика до спортни мероприятия, провеждащи се на открито. Очаква се до часове да бъде издадена Заповед от Министерство на здравеопазването. Разрешава се съоръженията да бъдат запълнени до 50% от капацитета им. Максималният допустим брои на зрители в сектор е 1000 души, които трябва да бъдат настанени през седалка. По този начин ще бъде позволено присъствието на привърженици на трибуните още за старта на футболното първенство в Първа лига. Мачовете от новия сезон започват този петък (07.08)."

Мачовете от новия сезон започват този петък. Програмата предвижда три срещи: ЦСКА 1948 срещу ЦСКА-София от efbet Лига, Хебър (Пазарджик) - Пирин (Благоевград) и Лудогорец 2 - Миньор (Перник) от Втора лига.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна