Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Благотворителна изложба в помощ на графити майстора Иван Милчев - Rate NLS

Изложбата Blood Brothers ще се състои в арт пространството КО-ОП, приходите ще подпомогнат лечението му

Иван Милчев - Rate NLS
Снимка: Личен архив

Десетки изявени лица в графити изкуството се включват в благотворителна изложба, която набира средства за лечението на графити артиста Иван Милчев, познат като Rate NLS. Изложбата Blood Brothers ще се проведе в пространството КО-ОП от 7 до 10 август, включително. Средствата от продажбите ще подпомогнат терапията на Милчев, който е диагностициран с левкемия в ранен стадий.

Участие в изложбата ще вземат едни от най-изявените имена от графити сцената. Сред тях са Arsek, Erase, Arno, Ndoe, Nasimo, Esteo, Porn, Brus, Epik, Smokov Tattoo, Петя и Евгени Евлогиеви, Maze, Felon, Bozko, Glow, Xpome, Mouse. Специално за отриването ще се включат и диджеите от Dope Zoo.

Иван Милчев е диагностициран с левкемия в края на 2019 година. Добрата новина е, че болестта е хваната в много ранен стадий и е лечима. Процесът на лечение обаче е дълъг и е свързан с финансови средства. Затова неговите приятели, колеги и семейство искат да му помогнат.

Решихме да организираме благотворителната изложба, защото вярваме, че сме достатъчно много и силни, за да помогнем на един от нас в такъв момент“, споделя Красен Димитров, един от организаторите.

Всички приходи от продадените принтове ще отидат за подпомагане на лечението на Иван Милчев. Освен със закупуване на произведенията, всеки може да помогне и с превод по банкова сметка или оставяне на сума в кутията за Иван, която също ще бъде разположена в КО-ОП в периода на изложбата.

Предвид ситуацията с Covid-19 в галерията ще се допускат едновременно ограничен брой посетители, съобразно размерите на пространството и препоръките за спазване на социална дистанция. 

За подкрепа на артиста: 

First Investment Bank Bulgaria Ivan Milchev

IBAN: BG46FINV91501004163183

SWIFT: FINVBGSFXXX

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени