Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Таня Маркова: Аз съм непоправим романтик, влюбен във фотографията

Здравейте!

Аз съм Таня Маркова - непоправим романтик, влюбен във фотографията. За мен това е магията, която ми даде способността да виждам отвъд видимото. Фотографът е истински художник - вместо четка, палитра и платно използва фотообектив, а модели и образи - това е целият свят, но заснет в един кратък миг от съществуването си, затова фотографията е и философия на живеенето.




Предизвикателство е да се снимат портрети. Потъвайки в очите, ти се докосваш до най-съкровеното у човека - ДУШАТА. Това е емоция, енергия, копнеж, болка, която ти трябва да нарисуваш със светлина. Убедена съм, че няма нефотогенични хора. Всеки носи у себе си по една малка Вселена и фотографа е този, който чрез своя магия разкрива вашия приказен свят.




Какво е фотографията за мен - магия, изкуство, усещане за мига?

Може би от всичко по малко. Част от мига, който е застинал в потока на времето, потапяйки неговия зрител в очарователното безмълвие на избледнелите черно-бели сенки. Или по-скоро е отблясък на бурята от емоции,  скрита зад овехтелите страници на старите албуми. Или пък може би е цветният  фонтан на нашето днес, пръскащ потоци от светлина върху нашите сетива. Фотографията е странно нещо - кара те да видиш света през призмата на другия, да усетиш неговата емоция, събрана върху фокуса на няколкото сантиметра стъкло, концентрирало върху себе си потенциала на вече отминалото сега.




   https://tanyamarkova-photography.com/


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени