Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

На кино в двора на "Гьоте институт" през август

Снимка: “Гьоте институт”

Дори в епицентъра на протестните маршрути и през август дворът на “Гьоте институт” остава киносалон под открито небе за всички  любители на широкия екран. Вечерите под звездите ще бъдат съпроводени от актуални обществени теми, подхождащи за вълнуващото лято на 2020 година.

Поредицата от прожекции на открито „Кино в двора“ / “Hofkino” започва на 6 август с документалния филм Master Of The Universe. Пряката перспектива на очевидец изправя зрителите лице в лице със света на финансовата индустрия – една паралелна вселена с безброй мрачни пропасти, пряко влияеща на световната политическа сцена.

В програмата са включени още "Млади сме, силни сме“ - филм-призив срещу всяка проява на расизъм, който проследява най-големите ксенофобски сблъсъци в Росток от 1992 година през три различни гледни точки, както и „Дворците на народа“ - копродукция между България, Германия и Румъния, който ще срещне зрителите с "катедралите" на социализма – емблематичните сгради на властта от близкото минало.

Повече подробности за програмата през август - чуйте в интервюто на Катя Василева със Симона Ганева от "Гьоте институт".


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!