Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

НФСБ: Борисов остава премиер до редовните избори

| обновено на 06.08.20 в 15:18
Министерски съвет
Снимка: Ани Петрова

Коалиционните партньори на ГЕРБ от НФСБ очакват правителството с премиер Бойко Борисов да остане до края на мандата си. Това обяви пред „Хоризонт“ заместник-председателят на НФСБ Борис Ячев.

„Няма такъв вариант, при който да има оставка на премиера и оставка на правителството в края на септември и началото на октомври. Това, което господин Дончев е анонсирал рано сутринта, е може би вариант, който се е обсъждал в един по-ранен етап, но днес официално на Коалиционен съвет, който има отговорността да приема решения за бъдещето и на коалицията, и на управлението на страната, правителството запазва своята стабилност в този състав и с този премиер“, каза Ячев и допълни:

„Мнозинството е стабилно. Оставки няма да има на този етап и кабинетът ще изкара пълния си мандат до редовните избори следващата година“.

Според Борис Ячев на този етап съставът на правителството няма да бъде променян. Не е изключено обаче наесен, след оценка на свършеното в отделните сектори, да има нови смени на министри.

Борис Ячев, снимка: БГНЕС

С думите „правителството остава, премиерът – също“ по-рано днес лидерът на партия НФСБ Валери Симеонов отговори на журналистически запитвания след съвета на управляващата коалиция.

Управляващите днес се събраха, след като вчера пред актива на ГЕРБ самият Борисов обяви, че е готов да напусне премиерския пост и правителството да продължи да работи без него.

Валери Симеонов, снимка: БГНЕС

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени