Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Трима от Ливърпул номинирани за играч на сезона

Хендерсън може да спечели и двете награди този сезон.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Трима футболисти на Ливърпул са номинирани за наградата "Играч на сезона" във Висшата лига, който се определя чрез гласуване на футболистите. Това са капитанът Джордан Хендерсън, Садио Мане и Трент Алекзандър-Арнолд

Хендерсън е определян като фаворит за наградата, след като вече взе приза за "Играч на сезона" в класацията на журналистите.
Той обаче ще има сериозна конкуренция в лицето на плеймейкъра на Манчестър Сити Кевин де Бройне, който също е номиниран за наградата, както и на голмайстора на първенството през този сезон Джейми Варди от Лестър. Голмайсторът на Саутхямптън Дани Ингс и вратарят на Бърнли Ник Поуп също са сред седемината номинирани за индивидуалното отличие.

Трент Алекзандър Арнолд попадна и сред номинираните за приза "Най-добър млад играч" във Висшата лига. Там обаче той е единственият представител на "червените", а списъкът се доминира от играчи на Манчестър Юнайтед. Цялото нападателно трио на "червените дяволи" - Мейсън Грийнууд, Антони Марсиал и Маркъс Рашфорд, е сред селектираните, а шанс за наградата има друг кадър на 20-кратните шампиони на Англия - вратарят Дийн Хендерсън, който играе под наем в Шефилд Юнайтед.

Финалистът за купата на Англия Челси е с двама представители в лицето на халфовете Мейсън Маунт и Кристиан Пулишич, а шанс за отличието има и капитанът на Астън Вила Джак Грийлиш.

Юрген Клоп, Франк Лампард, Крис Уайлдър и Брендън Роджърс са номинирани за приза за "Мениджър на сезона" във Висшата лига.
Клоп изведе Ливърпул до първа титла в Англия в последните 30 години, а тимът няма шампионатна загуба на "Анфийлд" вече повече от 3 години.

В същото време Лампард изведе Челси до място в топ 4 и финал за купата на Англия в първия си сезон като мениджър във Висшата лига.
Крис Уайлдър свърши чудесна работа начело на Шефилд Юнайтед, като "остриетата" запазиха елитния си статут без никакви трудности и завършиха сезона в горната половина на класирането, въпреки че като новак бяха смятани за основен претендент за изпада.

Брендън Роджърс също заслужи номинация заради силните игри на Лестър Сити през сезона, макар и "лисиците" да изпаднаха от топ 4 в последния кръг.

Победителите в отделните класации ще бъдат обявени на 13 август..

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна