Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ботев (Пд) иска да бъде фактор в първенството

Ферарио Спасов и изпълнителният директор Асен Караславов.
Снимка: ПФК Ботев (Пловдив)

Искаме да бъдем фактор през новия сезон. Това заяви на днешната си пресконференция старши треньорът на Ботев Пловдив Ферарио Спасов. „Канарчетата“ стартират новата кампания с градско дерби срещу Локомотив на базата в Коматево тази неделя от 18:45 часа.

„Моите очаквания са припокриват с тези на играчите. Ние сме абсолютно непредвидим отбор. В Локомотив (Пловдив) не знаят какви са нашите възможности. Бяха ни предоставени много добри условия за подготовка. През миналия сезон страдахме, защото имахме ограничен кръг от играчи. Благодарение на собственика г-н Самуилов ни се предостави възможност да направим селекция. Привлякохме много качествени играчи. Останаха също много добри футболисти в отбора. Получи се една приемственост. Времето наистина е много малко. Имахме една контрола срещу Етър и една двустранна игра срещу юношите”, започна той.

„Нивото и качеството, отношението на момчетата ми дават пълно основание да си мисля, че ние сме готови за старта на първенството и сме готови да излезем и да победим в неделя. Новите футболисти вие достатъчно добре информирахте футболната общественост от къде идват и какви възможности имат. Не съм човек, който предварително да афишира възможностите на един или друг футболист. Искам тези, които излязат в неделя да играят по един добър начин и да постигнем победата в градското дерби. Аз съм доволен от абсолютно всички в подготвителния период, в отношението и настройката им за този мач. Най-важното е това настроение да го имаме и след края на мача. Това ще е тяхната реална оценка“, допълни Спасов.

Тодор Неделев остава в Ботев на този етап. Това обяви самият футболист днес. Той добави, че е радостен, че ще продължи да носи "жълто-черния" екип на любимия си тим, след като от турския Трабзонспор са оттеглили офертата си за него.

"В неделя трябва да покажем, че сме готови за новия сезон и да покажем качествата си в дербито с Локомотив", каза още звездата на "канарчетата"


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!