Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Владимир Колев, БОЛД: Да мислим и какво предстои след оставките

Снимка: Ани Петрова

Българската общност за либерална демокрация (БОЛД) приветства и подкрепя правото на гражданите на мирни протести. От организацията са формулирали 7 конкретни предложения за промени, които касаят корупционните практики, медийната среда, гражданските права, имунитета на главния прокурор, ангажиментите в областта на екологията и социално-икономическата справедливост.

„Всички трябва да участваме в промяната. От властта се държат, сякаш те са единствените компетентни. Ако беше така, хората щяха да са им повярвали, а не да са по улиците.
Заставаме зад по-общите критични концепции, но сме за мирни протести, без крайни ексцесии. Протестите са в цялата страна, многохилядни са, продължават вече месец. Дано не стихне енергията, а тя да се консолидира, да бъде по-конструктивна и градивна. Но трябва да се замислим какво следва след оставките, които се искат“, коментира пред Радио София Владимир Колев от БОЛД.

По думите на активиста формацията и съмишлениците му ще подкрепят мерки за заздравяване на демокрацията и европейската ни ориентация на страната.

От БОЛД не са за отричане или тотална смяна на досегашната система, но визията им предвижда по-голям граждански контрол на властите.

Чуйте разговора на Гергана Пейкова с Владимир Колев.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени