Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Без провокации и сблъсъци премина 30-ият ден на антиправителствени протести

Снимка: БТА

В столицата вчерашният 30-и ден на антиправителствени протести премина без провокации и сблъсъци. Демонстрантите отново блокираха възлови кръстовища в центъра на града и възстановиха палатковите лагери, които в ранните часове на вчерашния ден бяха премахнати от органите на реда.

Протестът започна на площад "Независимост" под електронните звуци на техно парти. По-късно демонстрантите тръгнаха на традиционното шествие към Орлов мост.  

В отговор на среднощната полицейска акция, демонстрантите отвърнаха с нови блокади и повече палатки. Изградиха и барикади на две кръстовища – при Софийския университет и Орлов мост. Укрепленията бяха изградени от контейнери за смет, пейки, дървени материали, каменни блокове, кашпи и други подръчни материали. Оставен беше коридор през който да минават линейки при необходимост.  

По-късно сградата на Министерския съвет беше замеряна с яйца и домати. На трите възлови кръстовища - на Орлов мост, пред ректората на Софийския университет и пред президентството останаха блокирани и след полунощ. Полицейските служители не предприеха действия срещу гражданското неподчинение.  

Снимки: БТА

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!