Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пожарът край елховското село Лесово обхвана 8000 декара

| обновено на 08.08.20 в 22:44
Снимка: БТА

Продължава гасенето на пожара до елховското село Лесово, обхванал около 8 000 декара нискостеблена растителност. 

Разпространението на огъня е под контрол. 

Няма опасност за близките населени места, не е затруднена  и работата на граничните пунктове от двете страни на границата.

През последните часове обстановката в района на Лесово постепенно се успокоява, но разпространението на огъня все още не е спряно заради силния вятър и трудния терен. На място остават екипи на противопожарната служба. В готовност са машини и земеделска техника.

От вчера следобед до момента пожарът е обхванал около 8 000 декара, от които 5700 декара са горски фонд. Освен сухи треви и храсти частично е засегната и смесена гора. Рискът от пожари в цялата Ямболска област остава. Прогнозите отново са за високи температури и силен вятър.

Една от версиите за избухването на пожара е незагасена цигара.

„Призоваваме хората да не си изхвърлят цигарите, когато пушат нека си ги гасят“, каза областният управител Димитър Иванов.

Обстановката в област Хасково остава изключително усложнена, поради възникнали нови 20 пожара днес, съобщиха от Областната администрация. 

За овладяване на пламъците в региона е изпратена допълнителна помощ от 9 екипа от пожарните служби от други области на страната. 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна