Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Овладян е пожарът край язовир „Жребчево“

Снимка: БГНЕС, архив

Овладян е пожарът край язовир „Жребчево“ в района на местността „Запалня.“ Това съобщи директорът на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ в Сливен комисар Владимир Демирев. Вчера следобед пожарът обхвана около 450 декара борова гора и в потушаването му се включиха хеликоптер на Българските военно въздушни сили и тежка техника на рудник „Трояново -Север“. 

Според комисар Демирев включилият се хеликоптер на ВСС е оказал решаваща помощ за спиране разпространението на пожара. През изминалата нощ, пожарникари, горски служители и доброволци са гасили огъня. "Цяла нощ нашите екипи работиха на място и успяхме да го спрем пожара. Към момента ме само тук сили на горското, пожарната и двама трима доброволци, като наблюдаваме мястото и където се възобнови горенето предприемаме действия за ликвидирането му. Може да се каже, че към момента пожарът е под контрол", обясни той.  

Демирев коментира, че за възникването на огъня има няколко версии.  "Едва ли ще се касае за умисъл, но за небрежност – голяма е вероятността". посочи той. 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!