Eмисия новини
от 19.00 часа
Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Люси Дяковска с мисия „Кайлъка“

Снимка: БГНЕС

Талантливата певица Люси Дяковска започна реализацията на нов проект, този път свързан с родния ѝ Плевен. Който познава Люси, знае за нейната силна социална справедливост и ангажираност, затова още от самото начало има подкрепата на много хора, на бизнеса и институциите. За „Кайлъка“ трябва сърце, твърди Люси Дяковска.

Ако видите къдрокосо момиче да коси в парка „Кайлъка“ с електрическа косачка и ви заприлича на Люси Дяковска, не си мислете, че сте се припознали – тя е … Нейното силно желание да помага на родния Плевен и по-точно на един от най-красивите паркове у нас - „Кайлъка“, е в основата на новата ѝ идея, за която разказва за първи път пред „Хоризонт“.

Един парк е ценен с културното си наследство, изтъква Люси Дяковска, която изчита страници за историята на парка, проучва позабравените факти, увлича хора и началото е сложено.

Плевен парк

Готова винаги да запее, Люси Дяковска възпламенява публиката на която и да е държава, където изнася концерти. Сега иска да запали хората и за една благородна идея - да се грижат за средата около себе си. Вече го правят и група доброволци, с която заедно гледат в една посока - „Кайлъка“. 

От бизнеса също питат с какво да помогнат и вече го правят. Средства ще се набират по различни дарителски модели. Плевенчани ще разберат за тях на специална среща с Люси Дяковска на 17 септември.

Лого на кампанията

Съвсем скоро в парка ще се появят 75 шарени бетонни кошчета.

Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
Още от