Eмисия новини
от 10.00 часа
Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Проект срещу домашното насилие в община Елена

Снимка: Фондация „АМЕ“

Община Елена започна работа по проект срещу домашното насилие. Част от дейностите са насочени към родители и осиновители, които имат затруднения при отглеждането на децата си. 

Партньор е център "Мария" в Горна Оряховица, който от години работи с жертви на домашно насилие. Заедно с местната власт в Елена ще се работи с жертви или свидетели на домашно насилие, със семейства в риск и с родители, които имат затруднения в отглеждането на децата си.

Предлагат се безплатни консултации с психолози и социални работници, както и безвъзмездни юридически консултации и правна помощ за подготовка на документи за завеждане на дело по закона за защита от домашно насилие и за процесуално представителство в съда. Ще бъдат създадени мобилни екипи, които да работят с хората от селата в Еленския Балкан.

Ще помагат и здравните, и образователните медиатори.

Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
Още от