Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

БАН отчита онлайн киберзаплахи, свързани с Covid-19

Снимка: https://pixabay.com/

Онлайн бюлетин с актуална информация за киберзаплахи и атаки, свързани с пандемията от Covid-19 и с възможни решения, е публикуван на интернет страницата на Института по информационни и комуникационни технологии на БАН. Бюлетинът ще се публикува на български и на английски език, и е съвместна инициатива на ИИКТ-БАН и на британското посолство в София.

Изданието предоставя актуални новини в областта на киберсигурността, отнасящи се до малките и средните предприятия. Във всеки брой ще се представя по една ключова тема в кратък аналитичен вид, която препоръчва действия в определената приоритетна област. Ще бъде обърнато внимание и на някои ценни ресурси за киберсигурността, както и на ключови институции, имащи отношение с информационната сигурност в България, Обединеното кралство, НАТО и ЕС.

Редакционният съвет е съставен от членове на ИИКТ-БАН и от партньори в областта на киберсигурността - от Института по отбрана към Министерството на отбраната, от Европейския софтуерен институт - Център за Източна Европа, и от Съюза за стопанска инициатива.

Всяко издание на бюлетина ще е с отделен главен редактор, който ще представя основната тема. Първият брой е под редакцията на проф. д-р Даниела Борисова - главен информационен директор на ИИКТ-БАН.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна