Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Разследват големи количества отпадъци в закрито сметище край Невестино

Снимка: Кирил Фалин, БНР

Районната прокуратура в Кюстендил е разпоредила разследване по сигнал от граждани за незаконно изхвърлени големи количества отпадъци в неработещото и закрито общинско сметище край село Невестино. По случая е образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител.

Извършва се оглед на обекта и местопроизшествието от дежурна следствена оперативна група при районното управление на полицията в Кюстендил в присъствието на длъжностни лица от Регионалната инспекция по околната среда и водите. Предстоят разпити на свидетели, назначаване на експертизи и на други действия по разследването. Работата по случая продължава под ръководството и надзора на Районна прокуратура - Кюстендил. 

От общинската управа в Невестино знаят за незаконно карания боклук на сметището, което е закрито. Заместник-кметът на общината Йордан Глогов коментира:

"Последният, който е карал, е от Невестино, обаче има кюстендилци, бобовдолци, там са хвърляли, хвърляли, а табелка има. Сметището е закрито, но хората не четат, не искат да четат и това го правят строителните фирми и тези, които са на пиацата до цирка. С автомобили, с багерчета идват събота и неделя, карат. Няма кой да ги види там. Това е".


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна