Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Протести блокираха движението в центъра на Велико Търново

Снимка: Здравка Маслянкова

Антиправителственият протест във Велико Търново блокира тази вечер автомобилния трафик в центъра на града. Пред Съдебната палата протестиращите хвърляха памперси.  

За ново начало в прокуратурата се обявиха протестиращите, които хвърляха пред Съдебната палата във Велико Търново памперси: 

„Това е символът на чистия памперс – да дойде нещо чисто, неопетнено и ново, стерилно“. 

Тема на протеста беше и днешното инкогнито посещение на главния прокурор Иван Гешев във Велико Търново за среща с местните прокурори: 

„Цялото им поведение е такова – да се крият, да работят на тъмно, да работят в сенките на мафията, така че е напълно обяснимо, че така се е появил днес във Велико Търново. Това не ме учудва“. 


Лидерът на „Зелено движение“ Владислав Панев определи днешното изказване на премиера Бойко Борисов, че няма да подава оставка, като подготовка за купуване на изборите: 

„Това правителство няма как да възпроизведе каквато и да е реформа. Те само гледат да запазят властта си на всяка цена. Виждате, че разпределят милиарди сега с цел да си купят изборите“. 

Няколко сгради в центъра на Велико Търново осъмнаха с огромни надписи с обиди към премиера и с призиви за неговата оставка.  


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени