Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ново протестно автошествие в Плевен

Снимка: БГНЕС

В Плевен за втори път се организира протестно автошествие. Участниците в него ще преминат през централните улици и кварталите на града с искане за оставки на правителството и главния прокурор.

Протестиращите се събират в 17.30 в началото на парка "Кайлъка".

"Протестът се организира от "Демократична България" в Плевен.Това са партиите, които са членове на съюза "Зелено движение" - "Да, България и ДСБ, но всъщност нашата организация в Плевен е една по-широка формация, с която сме представени в Общинския съвет, формацията се нарича "Плевен може, Плевен побеждава", така че ще има и други организации, които ще се включат в протеста, каквато е и партията "Ден" на господин Найден Зеленегорски", каза Албена Симеонова от "Зелено движение".

Свилен Трифонов, областен координатор от "Да, България" допълни, че е подадено уведомление в община Плевен за организирането на автошествие, описан е маршрута, по който ще премине автошествието. Той подчерта, че е призовал всички участници в протеста да спазват законите и да не бъдат извършвани нарушения:

"Протестът ще бъде мирно протестно автошествие, обявили сме, че ще използваме позволените за това материали, а именно плакати, ще имаме мегафон и знамена. Идеята ни е да увлечем след себе си колкото се може повече граждани, които не са доволни от случващото се в държавата. Борбата ни е насочена основно срещу корупцията и срещу своеволията, които се случват в държавата", допълни Трифонов.

Правителството не прави нищо за "Кайлъка". Това е един проблем, който повече от 20 години не може да се реши, коментира Албена Симеонова. 

"Държавата е нещо като лисицата и гроздето - хем не дава на общината да управлява парк "Кайлъка" и да се грижи за него, хем тя самата не се грижи, а има повече средства в Оперативна програма "Околна среда".

Целия репортаж на Латинка Светозарова можете да чуете в звуковия файл. 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!