Eмисия новини
от 09.00 часа
Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Татяна Стоянова: Новите съчетания на ансамбъла са за ценители


„Новите съчетания и на индивидуалното и на ансамбъла са ….не знам каква дума да използвам …уникални. Весела Димитрова е може би най-талантливия треньор в света. Прави уникални композиции, но този път е надминала себе си. Съчетанията са с невероятна трудност, можеш да станеш разноглед, когато ги гледаш. Трябва да ги гледаш няколко пъти за да видиш всичко. Момичетата ги играят и то ги играят с амплитуда. Съчетанията са съчетания за ценители. Това е друга гимнастика. Извънземна гимнастика“, това сподели специално за БНР бившият национален треньор на ансамбъла Татяна Стоянова.

Наставничката, която изведе България до бронзовите медали на олимпийските игри в Атина през 2004 година говори и за предстоящото провеждане на европейското първенство в Киев.

„Изключително позитивно се отрази на момичетата това решение. Всички чакат да се проведе това европейско. Усети се едно повишаване на настроението. Направиха се екипи. Дори ще има едно он-лайн състезание на 15 септември. При всички случай, ако има европейско, това ще бъде много възнаградително за отборите“


Управителката на залата по художествена гимнастика „Раковски“ към НСБ коментира и провеждането на държавното първенство за ансамбли в зала „София“.

„Поздравявам целият екип, федерацията като организатор, клубовете, състезателките, треньорките за геройството, което проявиха. След три месеца карантина, в които децата играха он-лайн, са положили максимум усилия да изглеждат прилично. Нашият спорт е от тези, в които много лесно се излиза от форма.  Това, което виждам от една страна ме радва, но от друга страна ми е малко тъжно, защото това не истинския облик на художествената ни гимнастика. Но…независимо от това обстановката и нещата в залата бяха спокойни. Организацията наистина е страхотна. Домакините от спортен клуб Илиана са се постарали много. За първи път, откакто сме в такъв период, аз виждам толкова стриктно да се спазват наложените мерки. Облекло, маски, калцуни, мерене на температура, записване на родители, седалките са през 2. Това прави много добро впечатление. Може би другите трябва да взимат пример от нас.“


Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
Още от