Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ръководството на болницата в Добрич ще бъде сменено

Снимка: БГНЕС

Ръководството на болницата в Добрич ще бъде сменено. Това заяви здравният министър проф. Костадин Ангелов. Заедно с главния здравен инспектор д-р Ангел Кунчев той посети града заради усложняващата се обстановка, свързана с коронавируса.

По думите на министъра - болницата, вместо да спомага за овладяване на кризата, я влошава с недобра организация на работа и е било допуснато смесване на потоците на хора – положителни, отрицателни и съмнителни за Covid-19. Според него е недопустимо едни и същи лекари и персонал да се грижат за пациентите в цялото вътрешно отделение, без да има отделен сектор само за положителни пациенти.

„За мен това е излагане на риск. Всички говорят за липсата на организация. Отговорността е на ръководството на лечебното заведение. Ще инициираме свикване на общо събрание, което да избере нов изпълнителен директор“, подчерта проф. Ангелов.

Според д-р Ангел Кунчев циркулацията на вируса в Добрич е интензивна и затова са необходими спешни мерки.

Министърът на здравеопазването увери, че Здравната каса ще подпише с МБАЛ Добрич договор за клинична пътека за Covid-19, стига да се осигури лекар инфекционист като консултант.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна