Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Рисуване с тебешир и протестни автошествия в страната

| обновено на 11.08.20 в 21:12
Протестно автошествие в Плевен
Снимка: Латинка Светозарова

Във Варна протестиращи отново блокираха кръстовището пред Общината. От снощи палатковият лагер в града отново е на пътното платно пред общината. Шатри, палатки и столчета стоят в центъра на кръстовището. 

В шествие с националния трибагреник начело и най-актуалния варненски слоган в последните дни „ДЪРЖАВАТА Е В РЕМОНТ. Благодарим ви за разбирането“, протестиращите призоваваха са оставка и „Елате при нас - протестът е за вас“.

снимка: Радио Варна
В Плевен за втори път се организира протестно автошествие. Участниците в него преминават през централните улици и кварталите на града с искане за оставки на правителството и главния прокурор. Със звукови сигнали и развети знамена участниците преминаха през централните улици и кварталите на града.

Протестно автошествие премина по улиците на Габрово. Около 30 коли се включиха в колоната на демонстрантите. Клаксони и скандирания „Оставка“ огласиха града. С леки затруднения за трафика в Габрово, тъй като автомобилите от шествието се движат с ниска скорост по основните артерии в града, но без блокади, преминава протестът тази вечер. Недоволните дадоха заявка да продължат с демонстрациите.

Габрово, снимка: Велина Махлебашиева
Бургас се включи с творческа вечер в националния протест. Недоволните от управлението изрисуваха исканията си с тебешир на площада пред Общината. Направен беше и колаж от ръце, символ на обединената гражданска сила. Над 30 души се включиха в акцията.

Бургас, снимка: Петя Янакиева
Пореден протест с искане за оставката на премиера Бойко Борисов и на главния прокурор Иван Гешев се състоя в Сливен. Около двайсетина души направиха протестно шествие по главната улица на града, скандирайки „Оставка“ и „Мафия“.

Заместник-председателят на ДСБ Димитър Сяров, който се включи в демонстрацията, коментира очакваните в близките дни решения на премиера Бойко Борисов:  

„Очаквам веднага да си подаде оставката Борисов. Това е. Веднага! И главният прокурор, разбира се, Гешев. Категорично“.

Атанас Долушанов, организатор на протеста, също коментира очакваното премиерско решение:  

„Надявам се да каже, че си подава оставката. Че си подава оставката и че ще има нови парламентарни избори възможно най-скоро“.

Сливен, снимка: Стоян Радев

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна