Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Четирима в Община Пловдив с коронавирус, сред тях и главният архитект

| обновено на 12.08.20 в 15:56

4-ма служители от община Пловдив са с положителен тест за COVID-19. "Случаите са от понеделник насам, хората са в добро състояние и са карантинирани в домашна среда". Това съобщи за Радио Пловдив председателят на Общинския кризисен щаб д-р Калин Калинов, като заради конфиденциалност, не пожела да уточни имената на заразените. 

Припомням, че във фейсбук профила си главният архитект на общината Димитър Ахрянов сам обяви, че е с потвърдена проба за коронавирус. От пресцентъра на общината съобщиха, че заразените работят в сградата на площад "Централен". 

„Общинската администрация е извадка на обществото. Това, което се случва в община Пловдив, е нещо нормално, част от всичко, което се случва в цялата страна и в града“, каза д-р Калинов.

Той обясни, че са взети необходимите противоепидемични мерки. От понеделник всяка сутрин се правят на групи ПСР изследвания на служителите, които са на първа линия и които желаят. По думите на Калинов, нито един до този момент не си е платил сам теста, ползват се бюджетни средства. 

Раздадени са индивидуални предпазни средства, въведен е дистанционен режим на работа там, където това е възможно, а в стаите е направена организация да работи само по един човек. „Няма опасения за разпространение на инфекцията“, категоричен е още д-р Калинов.

Припомняме, че преди седмица с коронавирус беше диагностициран кметът на район "Източен" Иван Стоянов, а преди него и Руска Вълева, шеф на PR-отдела на Общината.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени