Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Прокуратурата опроверга публикация за обиск на детски център в Силистра

Снимка: БГНЕС

Прокуратурата и МВР опровергаха вчерашни публикации, че по време на посещението на главния прокурор Иван Гешев в Силистра за акцизни стоки е бил претърсван местен детски център. От пресслужбите на двете институции призовават медии за коректност при поднасяне на информацията за дейността им. 

Става дума за цитирана от редица онлайн издания публикация на изданието „Силистренски бряг“, пред което собственичката на местния детски център "Биберон" Пламена Тончева разказва, че представители на икономическа и криминална полиция са обискирали обекта ѝ. Търсени били акцизни стоки, но според твърденията ѝ не било открито нищо незаконно.

Днес от държавното обвинение уточняват, че провереният обект кафе-аперитив не е детски център, а питейно заведение, носещо идентично име с това на детски център. Проверяван, е защото по документи обектът е заявил, че продават акцизни стоки, а те подлежат на проверка.

Посещението на главния прокурор Иван Гешев в Силистра е част от продължаващата му обиколка на Апелативните райони в страната и по никакъв начин не е обвързано с проведената от икономическа полиция проверка в същия ден.

След тези уточнения от Дирекция „Публична комуникация“ към прокуратурата се противопоставят на опитите за манипулация чрез гръмки заглавия, които не отговарят на обективната истина, а от пресслужбата на МВР призовават да не подвеждат обществеността със спекулативни и неверни данни и твърдения.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!