Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Училищата в Турция ще отворят месец по-късно от планираното

Снимка: ЕПА/БГНЕС

С един месец се отлага началото на новата учебна година в Турция заради коронавируса. Вместо на 31 август, учебните заведения ще отворят врати на 21 септември.

Преди това, ще започне дистанционно обучение на учениците, както се практикуваше от 16 март до края на учебната година заради коронавируса.

Просветното министерство е подготило справочници относно хигиенните правила в учебните заведения, класните стаи, учителите, реда в класните стаи и в междучасията, разделението по възраст на учениците и класовете.

Румъния ще отвори училищата през септември въпреки увеличаването на броя на заразените от коронавирус. Това обеща премиерът Людовик Орбан в реч пред парламента.
Учениците, учителите и всички служители ще носят задължително маски и ще бъдат снабдени с дезинфектанти. Местните власти могат да решат да затворят училище, ако в района има над 3 нови инфекции на 1 000 души население.

Междувременно опозиционната Социалдемократичска партия планира да внесе вот на недоверие срещу Орбан следващата седмица заради несправяне с пандемията.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!