Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Задържаха двама младежи от София, извършили кражби в Китен и в Приморско

Двама криминално проявени младежи на 16 и 17 години от София са задържани от полицията, след като са извършили 10 кражби на различни места в Китен и в Приморско.

Последният случай е в магазин за продажба на GSM аксесоари в Приморско, откъдето са откраднали смарт часовник, кейс, преносима батерия и слушалки.

В резултат на бързите полицейски действия, след подаден сигнал в Районното управление в Приморско, извършителите са установени и задържани. Общо десет са кражбите, както следва:

- на 09.08.т.г. от търговски обект, разположен на ул. „Странджа“ в Китен, отнели две предплатени карти на мобилен оператор А1 и карта за мобилен интернет на мобилен оператор А1

- на 09.08.т.г. от търговски обект в Китен отнели два чифта очила

- на 10.08.т.г. от търговски обект в Китен отнели три ръчни часовника

- на 10.08.т.г. от хотел в Китен отнели велосипед

- на 10.08.т.г. от търговски обект в Китен отнели две електронни цигари, сгъваем нож, два гриндера и стъклен пепелник

- на 11.08.т.г. от търговски обект в Китен отнели мъжка чантичка, собственост на 56-годишен мъж, съдържаща мобилен телефон, метална табакера и сумата от 1100 лева

- на 11.08.т.г. от кафе автомат в Китен, чрез разрушаване на преграда, здраво направена за защита на имот, и счупване на декоративна решетка, отнели сумата от 30 лева на монети.

- на 11.08.т.г. от търговски обект в Китен отнели сумата от 20 лева

- на 11.08.т.г. в Китен отнели велосипед, собственост на 60-годишен мъж

Младежите са задържани за срок до 24 часа, като направили пълни самопризнания, посочвайки местата, където са укрити откраднатите вещи.

С постановление на наблюдаващия районен прокурор всички случаи са обединени в едно досъдебно производство. На извършителите са повдигнати обвинения и им е наложена мярка за неотклонение „под надзора на инспектор детска педагогическа стая“.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна