Eмисия новини
от 15.00 часа
Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Кметът на Сливен отчете финансовата 2019 г. като най-успешната за общината

Община Сливен
Снимка: Емил Енчев

Кметът на Сливен Стефан Радев отчете финансовата 2019 година като най-успешната за общината. Това стана по време на общественото обсъждане за изпълнението на бюджета за миналата година. Той коментира, че е постигнат категоричен успех върху повечето цели, които са били заложени. 

Кметът Радев уточни, че през 2019 година бюджета е изпълнен почти на 80% от заложеното.   

"Категорично си постигнахме основните цели, които си бяхме поставили. Дори нещо повече. Оставихме сериозен буфер в края на годината – повече от 4 милиона лева налични пари за местни дейности. Ние оставихме тези средства знаейки, че може да се наложи да се връща безлихвения заем от 5 милиона към държавата", отчете Радев.  

Той, каза още, че общината към момента няма просрочени задължения. Той коментира как настоящата 2020 година в условията на пандемия и настъпваща икономическа криза се отразила на общинския бюджет до тук.  

"Около 2 милиона лева ще бъдат по-малко приходите от заложените, които сме очаквали за 2020 година, заради спада на икономическата активност покрай пандемията", обясни кметът на Сливен. 


Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
Още от