Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Локомотив (Пд) с труден успех срещу Ботев (Вр)

Локомотив (Пд) - Ботев (Вр)
Снимка: БТА

Локомотив (Пловдив) победи с 2:1 Ботев (Враца) в мач от втория кръг на Първа лига. На специална церемония преди началото на срещата наградиха капитана на "смърфовете" - Димитър Илиев, който записа своя мач номер 250 в родния елит.

Двубоят започна с минута мълчание в памет на легендата на родния футбол и Левски - Бисер Михайлов, който почина на 77-годишна възраст.

Домакините започнаха по-активно и бързо поведоха в резултата. Това стана още в 8-ата минута когато Бирсент Карагарен се разписа за 1:0 с остър удар по диагонала. Четири минути по-късно Димитър Илиев излезе на удобна позиция, стреля, но Красимир Костов запази вратата си.

Врачани отговориха с опасна атака в 18-ата минута когато Даниел Генов центрира опасно, но Петър Атанасов не успя да засече топката с глава от удобна позиция. При ответната атака на домакините Парвизджон Умарбаев подаде майсторки на Лукас Салинас, който обаче се размина с топката.

В 27-ата минута Лукас Масоеро фаулира Даниел Генов в наказателното поле, а арбитърът Георги Николов отсъди дузпа в полза на гостите. Зад топката застана Валери Домовчийски, който хладнокръвно изравни за 1:1.
В 32-ата минута Венцислав Керчев стреля силно, Мартин Луков изби топката, която попадна в Петър Атанасов, но неговият изстрел от удобна позиция се оказа неточен. В 44-ата минута домакините поискаха дузпа за след сблъсък на Аласан Н'Диайе с Димитър Илиев, но съдията не я отсъди.

Футболистите на Бруно Акрапович се хвърлиха в атаки още в началото на второто полувреме. В 52-ата минута Анте Аралица проби майсторски отдясно подаде на намиращия се на изгодна позиция Лукас Салинас, който се разписа за 2:1 с красив удар под гредата.

Локомотивци продължиха да бъдат по-активни. В 69-ата минута Парвизджон Умарбаев изпълни пряк свободен удар, но улучи с топката стената от противникови футболисти.

В 86-ата минута Аласан Н'Диайе от Ботев получи втори жълт картон и бе изгонен от игра. "Смърфовете" заиграха по-внимателно в защита и не позволиха на съперника да изравни, спечелвайки първата си победа в настоящото първенство.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна