Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Десет от Левски удържаха равенство в Кърджали

Левски
Снимка: sportal.bg

Арда (Кърджали) и Левски завършиха наравно 1:1 в среща от втория кръг на Първа лига. Иван Коконов откри резултата за домакините още в 8-ата минута, а Паулиньо изравни за "сините" в 49-ата минута. 

В 54-ата минута гостите останаха с десет души, след като Ивайло Найденов получи втори жълт картон и респективно червен.

Така столичани удържаха равенството и спечелиха първата си точка в първенството.

Гостите от София можеха да открият резултата след само 180 секунди игра. Здравко Димитров бе изведен сам срещу Васил Симеонов, а ударът му бе избит с мъка в ъглов удар.

В 8-ата минута Иван Коконов с плътен удар по земя откри резултата, като не остави никакви шансове на Николай Михайлов. Асистенцията бе на сметката на Спас Делев.

Последваха силни минути за домакините, които получиха възможности чрез Коконов и Делев, но до промяна в резултата не се стигна.

Левски отговори с пропуск на Живко Атанасов, чийто удар с глава бе париран от Симеонов.

В допълнителното време на първата част Найджъл Робърта остана сам срещу вратаря на Арда, но силният му удар по диагонала попадна право в ръцете на Симеонов.

Четири минути след подновяването на играта Левски изравни резултата. Найджъл Робърта намери Паулиньо на границата на наказателното поле, а той с добре насочен удар порази целта.

В 54-ата минута Левски остана с човек по-малко, след като Ивайло Найденов получи втори жълт картон и респективно червен.

Арда бе близо до нов гол в 63-ата минута, когато Ловре Кнежевич с глава стреля в тялото на Михайлов. Хърватският нападател се бе появил в игра 60 секунди по-рано.
В следващите минути удари на Светослав Ковачев и Спас Делев не намериха целта.

В 73-ата минута най-дейният на терена Делев финтира противник, но ударът му премина над напречната греда.

В заключителните минути на мача и двата отбора получиха отлични възможности за победен гол.

Първо Делев центрира от фаул в 83-ата минута, а Емил Мартинов от непосредствена близост не успя да намери опразнената врата.

В следващата минута Станислав Иванов дриблира между защитниците на Арда и изведе Робърта сам срещу вратаря, но прехвърлящият му удар бе неточен.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени