Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преподавателят Петър Велков: Учители в риск могат да обучават деца дистанционно

Има варианти за хибридни форми на обучение

Снимка: Радио Шумен

Учителите, които искат дистанционно обучение, да обучават децата от семействата, които също настояват децата им да учат от вкъщи. Това е едно от предложенията, които ще бъдат обсъдени на среща на родители с министъра на образованието днес.

Към този момент МОН твърдо заявява присъствено начало на учебната година, но не дава избор на българските родители. Не се взима и мнението на българските учители. Това заяви пред БНР учителят и образователен експерт Петър Велков, който беше и доброволец във ВМА в началото на Covid кризата. Велков ще участва в днешната среща.

Трудно е да се намери златната среда, призна той в интервю за предаването „Преди всички“. Петър Велков цитира данни на Пловдивския университет, че 27% от българските учители са в сериозен риск в ситуацията с коронавируса.

Той смята, че е напълно възможно 20% от учителите да осигурят дистанционно обучение на тези 25% семейства, които настояват децата им да учат от вкъщи.

Един от вариантите Велков вижда в това да се мисли и за изнесено обучение на открито.

По света има различни хибридни форми. Целта е да се осигури максимално качествено и безопасно образование за всички в системата, посочи Велков.

Цялото интервю чуйте в звуковия файл.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна