Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пилоти бранят Себастиан Фетел

Себастиан Фетел
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Световният шампион Люис Хамилтън (Великобритания) от отбора на "Мерцедес" и други бивши и действащи пилоти във Формула 1 изразиха подкрепата си към Себастиан Фетел (Германия) от екипа на "Ферари", който прекарва най-тежкия сезон в кариерата си.

"Казвал съм някои неща по негов адрес в миналото, но видях с очите си проблемите му на "Силвърстоун". Няма как да не изпитвам състрадание към него, защото той се намира в много сложна позиция. Напълно го разбирам. Няма как да бъде лесно за някого, когато му съобщят, че вече е ненужен. Всеки един от нас дава абсолютно всичко за отбора си, а той го прави дори в този момент. Това само показва какъв невероятен характер има Себастиан, както и колко много той обича Формула 1. Надявам се изходът от тази неприятна ситуация да доведе до нещо положително за него", каза британецът.

Сезон 2020 наистина е сложен за Фетел. Първо началото на състезателната година бе отложено с около пет месеца, а след това се появиха редица проблеми с болида SF1000 на "Ферари". Така Фетел стигна до 11 място в шампионата, а най-доброто му класиране в Гран при до момента е шеста позиция в Гран при на Унгария.

Бившият съотборник на Фетел - Кими Райконен, е твърд в мнението си, че германецът разполага с всичко нужно, за да поправи грешките от старта на сезона.

"Сигурен съм, че не е доволен от случващото се, но положението в момента е такова. Ферари е Ферари и хората имат свръх очаквания към отбора, най-вече италианците. Съмнявам се обаче, че това му влияе по някакъв начин. Себастиан е във Формула 1 от твърде дълго и знае, че понякога нещата не се получават. Той просто трябва да продължава да търси решение на проблемите", заяви той.

Даниел Рикардо (Австралия) от "Рено", който бе съотборник на Фетел през 2014 година в "Ред Бул", също е сигурен, че четирикратният световен шампион няма да остане в тази безпомощна позиция.

 "Ако мога да кажа само едно нещо за Себ, то е колко много той обича своята работа. Той анализира всичко и винаги намира начин да подобри представянето си или да намери отговор на който и да е въпрос. Не е човек, който бяга от проблема. Просто му пука твърде много, за да зареже всичко", казва австралиецът.

"Ако иска да остане във Формула 1 и ако вярва, че може да бъде на нивото от последните 10 години, Себ задължително трябва да остане във Формула 1. Това ще бъде за доброто на нашия спорт, но решението е само и единствено негово".


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна