Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Перник покриват благотворително площад с книги

Всеки ще определя сам цената на книгата, която купува

Снимка: Pixabay

В Перник събират благотворително книги с идеята да ги изложат на фестивал на книгата от 6 до 13 септември на площад „Кракра“. Средствата от благотворителната акция ще бъдат дарени на няколко тежко болни от града.

Освен да помогнат на болните си съграждани, организаторите си поставят и втора цел. „Да пробудим идващите поколения, младия народ в тази страна да започне да чете книги. Всичко вече е доста комерсиално и предпочитат интернет пред книгата, а ние вярваме, че както развива книгата ума, това не може да се случи с нищо друго“, обясни пред „Хоризонт“ Венеция Данаилова.

Определено е място, където всеки желаещ да дари книги, с които иска да се раздели, може да ги отнесе. Това е Фестивалният център на площад „Кракра“. Книгите се събират до 28 август.

„Там всеки може да отнесе своите книги, след което ние ще ги разделим на жанрове и ще осеем целия площад, буквално, с книги. Книгите няма да се прибират, ще са денонощно на площада.“

Отварят се кутии за дарения и всеки, който си вземе книга, сам ще преценява каква сума да остави. „Всеки сам ще определи цената.“

Цялото интервю чуйте в звуковия файл.  

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна