Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

На 29 август, събота

Домът на киното кани млади хора в работилници за видеа и анимация

| обновено на 26.08.20 в 12:09
Снимка: Архив

Домът на киното е българският участник в специалната международна програма "Кино Резонанс - място за култура и търсещи умове", чиято идея е да предложи на младите хора пространство, в което да се чувстват у дома и да творят, без ограничения и задръжки.

„Кино Резонанс“ се реализира с помощта на програма "Медия" на Европейската комисия с цел да откликне на желанието за пространства за културен обмен чрез екипите на 4 киносалона. Другите три са TISZApART Mozi, Соенок (Унгария), Център за забавления в свободното време, Птуж (Словения) и кино "Урания", Осиек (Хърватия)", обясни пред Радио София Светлана Дамянова от "Арт фест".

Във всеки от тези местни културни хъбове са предвидени различни арт провокации. Сред общите теми и дейности е умението на младите хора да създават съдържание за социалните мрежи. Преди началото на фестивала във Венеция в София ще се проведе уъркшопа "Как да снимаме за YouTube и Instagram" с известния влогър Крис Захариев, който в момента е и студент по кинорежисура.

Началото е на 29 август (събота) от 16 часа и участниците ща обсъждат как се прави интересен и качествен видео разказ, допълни още Светлана Дамянова.

Същия ден от 11 ч. за по-младите е прожекцията на един от най-новите рисувани филми "Пътешествието на принца", чиято премиера беше на 24-тия "София филм фест".

От 13:00 часа младите зрители между 7 и 13 години могат да се включат в Работилница по изрезкова анимация. Капацитетът на залата е за 20 участника. Самата работилница е с продължителност 90 минути. Входът за филма и работилницата е свободен.

За повече подробности чуйте разговора на Катя Василева със Светлана Дамянова.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна