Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Меси напуска Барселона

Лионел Меси
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Лионел Меси напуска Барселона. Това е новината, която разтърси цяла Испания. Аржентинският гений е уведомил клуба, че иска да се махне, а причината за това е разговора с новия треньор Роналд Куман. Холандецът е бил категоричен и е заявил в прав текст на нападателя, че „привилегиите му в Барса приключват”. Той е подчертал, че пред него основната задача ще бъде „отборът”, а не отделни единици.

Лионел Меси възнамерява да активира клаузата, която му позволява да си тръгне след всеки сезон. Той е уведомил ръководството на клуба за тежкото решение чрез системата "бурофакс", която се използва за сертифицирана комуникация само в Испания. Човек от клуба е потвърдил за получен факс от Меси, твърди испанското радио Cadena SER.

Към Меси интерес проявяват грандовете Интер, Манчестър Сити, ПСЖ и Манчестър Юнайтед. Откупната му клауза е в размер на 700 млн. евро. Преди дни Барселона официално назначи за треньор Роналд Куман, който ще започне чистка в клуба. Един от сигурните напускащи "Камп Ноу" е и добрият приятел на Меси - Луис Суарес.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна