Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ферстапен спечели втората тренировка в Белгия

Макс Ферстапен
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Макс Ферстапен (Нидерландия) завърши първи във втората свободна тренировка преди Гран При на Белгтия в автомобилния шампионат Формула 1.

Това даде надежди на Ред Бул, че ще имат далеч по-успешно представяне утре и в неделя на пистата Спа, докато Даниел Рикардо (Австралия) остана на 2-ата позиция.

След като показа добра класа и в сутрешната сесия, сега Ферстапен завърши с време 1:43.744, изпреварвайки с 0.096 секунди световния шампион Люис Хамилтън, който е трети и също пилотира Мерцедес.

Изненадата на сесията беше второто място на Рикардо, който кара за Рено и завърши на 0.048 секунди от Ферстапен.

И това се случи въпреки проблемите, които той имаше във втората тренировка днес, като в един момент получи инструкции да напусне трасето заради неравномерно хидравлично налягане.

4-и се нареди Алекс Албон (Тайланд), който изостана на 0.294, следван от Серхио Перес (Мексико, Рейсинг Пойнт) и вторият пилот на Мерцедес Валтери Ботас (Финландия), завършил 6-и, но пък първи в сутрешната серия.

Разочарованието беше за колите, които използват двигатели на Ферари, тъй като всички те завършиха на последните 8 места.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна