Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Локомотив (Пд) надигра Черно море с 2:1

Мартин Луков нямаше много работа срещу Черно море
Снимка: sportal.bg

Отборът на Локомотив (Пловдив) победи с 2:1 Черно море в мач от четвъртия кръг на Първа лига.
Още в 3-ата минута Даниел Димов от гостите стреля с глава, но Мартин Луков хвана топката. В следващата минута домакините поведоха в резултата. Николай Николов центрира, а Момчил Цветанов от легнало положение засече топката във вратата на съперника за 1:0. Домакините продължиха да играя по-уверено и в 26-ата минута Георги Минчев стреля от 30 метра, но Георги георгиев отрази удара му.

Футболистите на Черно море дeбнеха своя миг и той дойде в 31-ата минута. Тогава Родриго Енрике подаде на Васил Панайотов, последва пас с пета към Матиас Курьор, който хладнокръвно изравни за 1:1.
Домакините започнаха по-активно второто полувреме и бързо стигнаха до втори гол. В 47-ата минута Димитър Илиев изпълни перфектно пряк свободен удар и с гола си отново даде преднина на свои тим за 2:1.

Гостите реагираха и се хвърлиха напред, но в 50-ата минута Исмаил Иса не може да засече топката пред вратата на "черно-белите". В 68-ата минута Димитър Илиев изведе на удобна позиция на Анте Аралица, който стреля, но вратарят на варненци Георги Георгиев улови.

В 75-ата минута Диниш Алмейда опита да прехвърли Георги Георгиев, но вратарят на Черно море осуети опита на футболиста на Локомотив. Секунди преди последния съдийски сигнал Родриго Енрике от гостите получи втори жълт и червен картон за груб фаул срещу Бирсент Карагарен.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!