Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Безплатни IT обучения за ученици във Варна

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Най-мащабната безплатна IT инициатива за ученици от 1-ви до 12-ти клас започва приема за новата учебна година в 110 школи в 33 града в България. Деца и младежи от 4 до 12 клас ще имат възможност да се обучават в безплатни школи по дигитални науки и програмиране във Варна. Кандидатстването е отворено онлайн през сайта на Училищна Телерик Академия до 11 октомври и не изисква предишни ИТ познания.

Обученията започват в началото на ноември и ще се провеждат до юли догодина, а форматът им (онлайн или присъствен) ще бъде съобразен с препоръките на здравните органи. Учениците могат да участват в една от двете интерактивни програми в областта на дигиталните технологии и програмирането, всяка с продължителност 100 учебни часа и отговаряща на тяхната възраст и интереси.

Програмите във Варна се реализират в сътрудничество с Innovator Coworking Space, МГ „Д-р Петър Берон“ и подкрепата на Фондация „Америка за България“ и Пресиян Каракостов.

Повече информация за програмите и приемът в тях може да получите по време на безплатния уебинар на Училищна Телерик Академия на 10 септември от 18:30 ч.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна