Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Денис Юхно: Технологиите ще имат по-голяма роля за развитието на различни сектори

Коронавирусите умират при третиране с атомен кислород, получен при разлагането на молекулите на озона. До този извод е стигнал експертът по физико-химични технологии за пречистване проф. инж. Жеко Ганев, който живее и работи в Стара Загора.
Снимка: БГНЕС

Туристическият бранш е сред най-засегнатите вследствие на разпространението на Covid-19 в световен мащаб, стигна се до сериозен ръст на безработицата, огромен брой отменени резервации. Това коментира за БНР Денис Юхно, изпълнителен директор на DataArt България.

Според експертите на компанията след отшумяване на кризата туристическите компании, които проявяват гъвкавост, ще успеят постепенно да се възстановят.

"В тази ситуация ще има големи промени в модела на бизнеса и технологиите ще имат все по-голяма роля в сектора. Предстои да станем свидетели на развитие на различни други технологии като появата на интелигентни технологии за дезинфекция. Те ще се увеличават и ще бъдат прилагани за ескалатори, асансьори, хотелски стаи, самолетни салони, автомобили", изтъкна Денис Юхно.

Развитието на телемедицината пък ще направи здравеопазването по-достъпно, особено в отдалечените райони, в които има недостиг на медици.

Цялото интервю можете да чуете в звуковия файл.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна