Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Партията на Слави Трифонов отстрани координатор заради благодарност към Борисов

| обновено на 01.09.20 в 15:04
Росица Кирова до премиера Бойко Борисов при оглед на строежа на пътя Видин - възел „Макреш“
Снимка: ФБ/Бойко Борисов

Изпълнителният съвет и Националният съвет на "Има такъв народ" отстрани Росица Кирова като областен координатор на партията за Видин. Това съобщи във Фейсбук председателят на "Има такъв народ" Слави Трифонов. Кирова е изключена и като член на формацията. Решението е взето единодушно. 

„Доколкото познавам правилата, това ще последва за всеки, който нарушава морала и устава“, написа Трифонов.

Изключването на Кирова идва само часове, след като тази сутрин тя се качи в джипа на премиера Бойко Борисов и заедно с него и зам.-министъра на регионалното развитие Николай Нанков провериха как върви строежът на пътя Видин - възел „Макреш“. В клип, излъчван на живо в социалната мрежа в профила на премиера, Кирова му благодари за свършеното за региона.

Не мисля, че съм нарушавала правила, нито че съм постъпила по начин, който е непочтен, неморален“, коментира Кирова пред БНР. "Нормална, може би стандартна партийна процедура. Наистина не съм наясно как трябва да се случва това в партиите, но явно така се случва."

От "Има такъв народ" отказаха коментар, тъй като според тях, написаното от Трифонов е изчерпателно.

Кирова обясни, че познава премиера Борисов от времето, когато е разговаряла за инфраструктурни проекти във Видинския регион. „От 5 години работя за региона си и се боря за него активно като гражданин. Може би не е трябвало никога да си въобразявам, че мога да бъда партиен член, партиен човек. Аз съм свободен човек, който постъпва спрямо съвестта и морала си – те не могат да се променят за един ден“, сподели още Росица Кирова.

В предаването "12+4" Кирова изтъкна, че е била сред непримиримите критици на ГЕРБ в ролята й на общински съветник от гражданска квота. „От Цветанов неведнъж на партийните събрания съм посочвана като най-големия враг в региона." 

„За да има човек политическо бъдеще, трябва да е роден за политик. Трябва да може да лавира, да може на черното да казва, че е бяло, да бъде угоден на тези в политическия спектър, с които се е съюзил. Е, аз не съм такъв човек. В България ние не правим политика. В България е една голяма кошница, изплетена от интриги и от финансирани през различни схеми другари, които изпълняват нечии поръчки. Нужна е промяна“, обобщи Росица Кирова.



Цялото интервю слушайте в звуковия файл.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна