Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Васил Капланов – Каплата остава в ареста

Васил Капланов – Каплата остава в ареста
Снимка: Кирил Фалин

Бившият бодигард на братя Галеви и бивш полицай Васил Капланов - Каплата, обвинен в закани за убийство, остава в ареста, постанови състав на  Районен съд – Дупница .

Срещу Капланов има и друго обвинение - за притежаване на боеприпаси (на 115 патрона) без разрешение. Мярката по това обвинение, ще бъде гледана в кюстендилския Окръжен съд на 9 септември.

Капланов няма повдигнато обвинение, но се коментира, че е свързан с изчезването на 43-годишния Янек Миланов, от когото няма следа от 31 юли вечерта.

Мотивите за дупнишкия Районен съд Капланов да остане в ареста са, че по обвинението за закана за убийство законът предвижда ефективна присъда, а срещу Капланов има и още едно досъдебно производство - за притежание на боеприпаси. Освен това е отворено старо дело за нанесена от Капланов телесна повреда. Налице е обосновано предположение, че Капланов може да опита да се укрие или да извърши друго престъпление, мотивират се от съдебния състав.

Заканата за убийство Капланов отправил към дупничанин, шеф на мотоклуб в града, заради негови коментари по случая с Янек Миланов. Капланов се е заканил на Д.Н. с думите - „Децата ти ще останат сираци“ и тази закана би могла да възбуди основателен страх за осъществяването му.

Делото по определяне на мярката продължи повече от два часа. Пред съда бяха предоставени експертизи за здравословното състояние на родителите на Капланов. По искане на защитата беше  разпитан и личният стоматолог на Васил Капланов, който заяви пред съда, че той страда от тежка форма на пародонтоза и се нуждае от лечение.

Решението може да бъде обжалвано пред Окръжния съд в Кюстендил в 3-дневен срок.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!