Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Младите ни волейболисти на полуфиналите на европейското

Юношески национален отбор на България (до 18 г.)
Снимка: bgvolleyball.com

Националният отбор на България победи Турция с 3:0 (25:23, 25:19, 25:20) и се класира за полуфиналите на европейското първенство по волейбол за юноши до 18 години, което се провежда в италианския град Марсиковетере.

За волейболистите на Мартин Стоев това бе втора поредна чиста победа и преди последния кръг те няма как да бъдат изместени от едно от първите две места в група "А", където са още отборите на Белгия и домакина Италия.

Проблемен за българския отбор бе единствено първият гейм, в който двата отбора често сменяха водачеството. В края му обаче българите показа по-здрави нерви и спечелиха на 23.

Най-лесен за българите бе вторият гейм, в който те имаха преднина през цялото време. Подобен се оказа и третият гейм, в който турците все пак успяха да изравнят при 19:19, а след това и да поведат с 20:19, но със серия от 6 последователни точки България затвори мача.

Най-резултатен за "трикольорите" в мача бе Георги Татаров, който направи 19 точки. С 16 точки завърши Александър Николов. За Турция Берк Дилменлер и Джан Коч направиха по 8 точки.

След изиграването на първите два кръга България е лидер в група "А" с 6 точки, пред Италия с 2, Турция с 1 и Белгия без актив. Италианците играят по-късно тази вече с белгийците.

В последния мач от групите в сряда България среща Италия.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна