Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нападки между Тръмп и Байдън на финалната права на президентската предизборна кампания

Джо Байдън и Доналд Тръмп

Американският президент Доналд Тръмп и съперникът му в предстоящите избори Джо Байдън размениха нападки, като Тръмп каза, че представителя на демократите липсва интелигентност, а Байдън от своя страна заяви, че на президента “няма волята” да се справи с пандемията от Covid-19.

Джо Байдън гостува в необходимия за спечелване на всяка цена Пенсилвания, а Тръмп свика извънредна пресконференция, на която нападна Байдън като го нарече “глупав” и каза още, че кандидатът на демократите ще остави страната в ръцете на “прибягваща до насилие тълпа на левицата.

От своя страна кандидатът на демократите Байдън присъства на среща с профсъюзи, на която заяви, че настоящият президент се грижи за богатите си приятели и осъди пренебрежителното му поведение спрямо военните и ветераните, което стана обект на публикация в списанието Атлантик. Самият Тръмп отрича обвиненията в публикацията.

Байдън продължава да представя опонента си като неефективен лидер по време на пандемия от Covid-19 и неспиращото напрежение в борбата за расова справедливост.

Америка вече навлезе във финалния етап от президентската надпревара като допитванията продължават да дават преднина на Байдън, но с наближаването на трети ноември (деня на вота) тази преднина започва да става по-малка.

Кампаниите и на двамата насочват усилия в щата Уисконсин, където разликата в подкрепата е минимална и където Хилъри Клинтън изненадващо загуби през 2016-а. В понеделник в щата гостуваха двамата кандидати за вицепрезидент Комала Харис и Майк Пенс.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна