Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Созопол канят на музикално "Пътешествие из Средиземноморието"

| обновено на 11.09.20 в 09:05

Концертът „Пътешествие из Средиземноморието" е тази вечер в Созопол. Известни изпълнители и оркестърът на Симфониета – Враца ще представят популярни песни и мелодии от този регион, съобщи тенорът Марио Николов, който е и един от участниците:

„Зрителите ще се прeнесат в атмосферата на живописния регион на Средиземноморието с вълнуващи изпълнения на обичаните в цял свят италиански, френски, испански и гръцки песни и, разбира се - сиртаки, в атрактивен аранжимент за оркестър. Вече гостувахме в 10 града в страната и много се радваме, че публиката приема изключително добре нашия музикален проект!“

Спектаклите от "Пътешествие из Средиземноморието" са със специалното участие и на сопраното Валентина Корчакова и гръцкия тенор и пианист Георгиос Филаделфевс.

Тримата солисти се срещат за първи път в спектакъл на оперетата "Прилепът" от Йохан Щраус, където изпълняват главните роли на Розалинда, Айзенщайн и Алфред. Професионалното им партньорство и уважение провокира създаването на интригуващи проекти, с които талантливите творци очароват първоначално софийската публика, а след това и меломани в други градове у нас.

Музикалното събитие е днес от 20 часа в Амфитеатъра в Стария град на Созопол. То ще се проведе при пълно спазване на разпоредбите за отстояние и вход, съгласно противоепидемиологичните мерки в страната, посочват организаторите.

Повече може да чуете в звуковия файл:
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени