Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Шампионът Торонто оцеля срещу Бостън след 2 продължения

Браун от Бостън стреля към коша на Торонто.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Защитаващият титлата си Торонто се спаси от елиминация в плейофите на НБА след драматичен успех след две продължения над Бостън.
Канадците триумфираха със 125:122 и изравниха резултата в полуфиналите на Изток на 3-3 победи, като серията ще бъде решена в последен седми мач след два дни.

Майк Лаури се отличи с 33 точки, 8 борби и 6 асистенции, Норман Пауъл добави 23 точки, а Фред ван Влийт допринесе с 21 точки, 9 борби и 7 асистенции за шампионите.

Редовното време завърши 98:98, след като Кемба Уокър пропусна за Бостън 3.5 секунди преди края, а със сирената Паскал Сиакам също не успя да вкара от дистанция за Торонто.

В първото продължение Джейлън Браун изравни 18.9 секунди преди края за 106:106 след два точни изстрела от фаул, а Пауъл не успя да вкара малко преди края за канадците.
Във второто продължение Пауъл се разписа два пъти от наказателната линия 5 секунди среди края за 125:122, а Маркъс Смарт пропусна да изравни в последната атака.

Браун се отличи с 31 точки и 16 борби за Бостън, а Джейсън Тейтъм добави 29 точки, 14 борби и 9 асистенции. Смарт записа "трипъл-дабъл" с 23 точки, 11 борби и 10 асистеции, но това не беше достатъчно.

Лос Анджелис Клипърс надделя над Денвър с 96:85 и поведе с 3-1 победи в серията, за да се доближи само на успех от първо класиране на финал в Западната конференция в историята си.

Кауай Ленърд остана само на асистенция от "трипъл-дабъл" с 30 точки, 11 борби и с девет завършващи подавания.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна