Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Юрген Клоп критикува Челси за разточителните трансфери

Юрген Клоп
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп отправи критичен коментар към Челси във връзка със сериозната сума, която "сините" похарчиха това лято за нови попълнения. Лондончани бяха най-активният отбор от Висшата лига на трансферния пазар и привлякоха сериозни имена като Хаким Зиеш, Тимо Вернер, Кай Хаверц и Бен Чилуел срещу сериозни суми.

От своя страна шампионите Ливърпул се подсилиха единствено с гръцкия защитник на Олимпиакос Костас Цимикас, който идва на "Анфилд" като резерва на левия бек Анди Робъртсън. "Живеем в свят, в който в момента има голяма несигурност. За някои клубове не е толкова важно колко е несигурно бъдещето - тези, които са собственост на държави и олигарси, това е истината. Ние сме различен клуб", коментира Клоп преди началото на новия сезон в Англия.

"Стигнахме до финала на Шампионската лига преди две години, след това спечелихме Шампионската лига и след това спечелихме Висшата лига като бъдем клубът, който сме. Не можем просто да се променим изведнъж и да кажем, че искаме да сме като Челси. Те привличат много нови играчи. Това може да е предимство, но означава, че те трябва да ги стиковат доста бързо. Не можеш да вземеш 11-те най-добри футболисти в света и да се надяваш, че след седмица ще играят най-добрия футбол. Важна е съвместната работа на тренировъчното игрище", допълни мениджърът.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна