Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Лампард: Работя по-добре в обстановка под натиск

Франк Лампард
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Мениджърът на Челси - Франк Лампард заяви, че не чувства допълнителен натиск върху себе си след трансферите през лятото, които струваха над 200 милиона лири на лондончани. Той обясни, че мениджърският пост в Челси винаги носи със себе си напрежение, защото целта на клуба по футбол и неговите фенове е само и единствено титлата.

"Изненадан съм, че мислите (журналистите), че не съм бил под натиск и напрежение и миналата година. Аз всъщност работя по-добре в такава обстановка. Даже ми и харесва", каза мениджърът и бивш полузащитник на Челси преди първия мач за новия сезон срещу отбора на Брайтън.

"Не съм тук, за да играя за четвърто място или само да помагам на децата да се развиват. Тук съм, за да печеля. През миналата година нямаше как да правим трансфери, така че ги правим сега. Опитваме се да променим цялостния пейзаж тук и сме готови да работим, за да постигнем целите ни.

"Много добре ми е ясно какво е нужно, за да спечелиш титлата. Сити и Ливърпул бяха далеч пред останалите през последните няколко години, но се надявам лека-полека да ги настигаме. Такива са очакванията на феновете и на отбора, но не искаме да бързаме, защото може да сгрешим. Нормално е и да има натиск към мен, защото истинската работа започва сега".

Същевременно нападателят на Челси - Миши Батшуай, ще премине под наем в отбора на Кристъл Палас, съобщи "Скай Спортс". Белгийският национал е на "Селхърст Парк", където ще премине медицински изследвания, преди да подпише договора си.

26-годишният Батшуай има още по-малко от 12 месеца до края на настоящия си контракт с Челси. Той обаче ще удължи договора си със "сините" с още 12 месеца и така няма да бъде свободен агент след изтичането на наема му в Палас следващото лято.

Миши Батшуай игра под наем в Кристъл Палас и през втората половина на сезон 2018/19, когато вкара 6 гола в 13 мача за "орлите".


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени